söndag 13 maj 2012

KNÄCKIG RABERPAJ



Nu har raberber tittat upp och vad passar då bättre än att sno ihop en smarrig paj? Tyvärr är det den surare varianten av raberber som växer i vår trädgård. Men med ett söt och gott täcke av pajdeg ovanpå blir det riktigt gott!



God eftermiddag!





Ville bara titta in och tipsa om ett recept på supersmaskig raberberpaj denna söndag. Första gången jag provade en knäckig variant annars brukar det bli den vanliga hederliga smulpajen. Måste säg att detta nog var strået vassare! Här nedan kommer receptet:





KNÄCKIG RABERPAJ

2,5 dl Havregryn
2 dl Mjöl
2 dl Socker
1 tsk Bakpulver
150 g Smör
1 dl Vispgrädde
0,5 dl Ljus sirap
500 g (ca 6 skälkar) Skivad rabarber
1 msk potatismjöl + 0,5 dl socker


Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull, rör ner grädden och sirapen. Blanda ner det i bunken med de torra ingredienserna. Lägg raberbern i en smörad form, strö på lite socker (mängden beror på hur sura/söta dina raberber är) och lite potatismjöl. Bred röran på raberberna. Grädda i ca 25-30 min i 175 grader, tills den fått fin färg och ytan blivit lite knäckig. Låt svalna och servera med vailjglass och/eller vaniljsås. Mums!



Fortsatt trevlig söndag







Inga kommentarer: