måndag 15 oktober 2012

Kycklinggryta med mangochutney

Inspiration till receptet har jag fått från den här sidan som förövrigt är en mycket trevlig matblogg med många goda recept. Jag är i vanliga fall inget större fan av mangochutney. Jag ryser lite smått av bara tanken på att äta en sked direkt från burken. I matlagning är det däremot en helt annan femma. Tillsammans med grädde och creméfraich blir det ju bara såå gott! Så även om ni inte gillar smaken på mangochutney kan det vara värt att testa denna gryta! 


Fräser i favorit stekjärnet från IKEA



Kycklinggryta med mangochutney

(4 port)

500 gram kycklingfilé
1 porjulök
3 dl grädde
2 dl cremé fraiche
3 msk mangochutney (smaka dig fram)
1 tsk röd curry pasta
1 msk kalvfond
salt, peppar


Skär kycklingfilén i bitar. Strimla porjulöken. Stek först kycklingen gyllenbrun innan du lägger i porjulöken. Fräs någon minut. Häll på grädde och creméfraiche. Låt koka upp. Smaksätt grytan med mangochutney, currypastan, kalvfonden samt salta och peppra efter smak. Servera grytan med ris och/eller ett gott bröd.





Trevlig kväll!
 

Inga kommentarer: