måndag 29 april 2013

Cevapcici med grekisk sallad och tzatsiki

Bild: Arla.se


Sommarfeelings här hemma idag! Varit och shoppat lite till balkongen. Bland annat en matta, krukor, olivträd, olika örter och blommor, solcellslampor samt en spaljé. Kommer bildbevis när allt är i ordning :)
För att köra vidare på sommartemat åt vi en rätt som är perfekt att äta en varm sommarkväll nämligen grekisk sallad, idag serverade vi cevapcici till och tzatsiki, plus ett gott bröd. Mums säger jag bara!



Cevapcici, 4 port

500 gram Blandfärs
1 Ägg
En skvätt grädde
1 msk ströbröd
1 tsk malen spiskummin
1 stor eller 2 små vitlökar
1 krm chilipeppar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Blanda ägg, ströbröd och grädde. Rör i kryddorna. Forma till avlånga biffar.
Stek i smör eller olja i några minuter.


Grekisk sallad

God grönsallad, t.ex. kruksallad
Fetaost
Gurka
Tomater
Rödlök
Oregano
Olivolja


Strimla rödlöken. Lägg den i en skål med iskallt vatten (det gör att den blir krispig 
och mycket godare). Strimla salladen, tärna fetaosten, hacka gurka och tomater.
Lägg i en skål och toppa med rödlöken. Strössla över oregano. Avsluta med att 
ringla över olivolja. 

Tzatsiki

3 dl Matlagningsyoghurt
10 cm Gurka
1 storVitlök
Salt & peppar

Riv gurkan grovt. Krama ur överflödig vätska och lägg i en skål. Blanda ner yoghurten.
Pressa ned vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen i minst en halvtimme.





Inga kommentarer: