Finns det något nyttigare och godare än en tomatsås som fått koka ihop lääänge?
Hej Hallå Bloggisar
Idag är det onsdag även så kallat lilllördag och det ska vi ju såklart fira! Här hemma blir det med köttbullar, tomatsås och pasta. Självklart kokar jag ihop en tomatsås själv. På så vis slipper jag en massa onödigt dolt socker och kan smaksätta den precis som jag själv vill :) För att tillaga min tomatsås gör du följande: Hacka 4 st stora vitlökar. Häll 2 msk olivolja i en kastrull och hetta upp denna. Lägg ner den hackade vitlöken och fräs den snabbt i oljan. Häll på två burkar (á ca 370 gram) krossade tomater i kastrullen. Tillsätt 2 tsk balsamvinäger och 2 tsk honung. Låt koka på svak värme utan lock tills tomatsåsen blir lagom fast i konsistensen (ca 30 min). Smaksätt med salt, peppar och hackad färsk basilika.
 |
Till min tomatsås serverar jag hemmagjorda köttbullar och pasta. Hemligheten bakom goda köttbullar är så enkelt som bra och saftig köttfärs (t.ex. skinkfärs eller blandfärs av god kvalité). Köttet är huvuddelen sedan är kryddningen självklart också en viktig faktor i goda köttbullar. Krydda lite som andan faller på, friskt vågat hälften vunnet som man säger ;)
Mina köttbullar
500 g Skinkfärs eller Blandfärs
0,5 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 ägg
1 st gullök
7 st Soltorkade tomater
Önskad mängd smulad fetaost
1 tsk Salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano, persilja eller basilika
2 pressade vitlöksklyftor
Blanda mjölken och ströbrödet i en skål. Låt stå och svälla någon minut. Hacka löken under tiden. Tillsätt ägget och sedan resten av ingredienserna förutom köttfärsen. Blanda samman röran och vänd sedan ner köttfärsen. Forma köttfärsblandningen till runda bullar i valfri storlek (själv vill jag ha dem ganska så små:). Klicka rikligt med smör i ett stekjärn och stek köttbullarna några minuter. Dela en köttbulle för att se att dem inte är råa (röd/rosa) i mitten. Servera direkt med valfri pasta och en god tomatsås. Toppa med ruccola och riven parmesan.
|
 |
Trevlig onsdagskväll önskar jag dig!
♥ |
1 kommentar:
Hej
Jag blir verkligen sugen på att laga och naturligtvis äta sådan mat som du presenterar så snyggt. Jättefina bilder du är verkligen duktig.
Skicka en kommentar