Några av ingredienserna till kvällens middag står uppstaplade i köket. Vad kan det bli av detta tro?
Välkommen vecka 19
Nu är det måndag igen, vilket innebär att vi kommit ett snäpp närmare sommaren. Skönt!
Idag är det thai-inspirerad mat som står på menyn här hemma. Det blir Tom Kah Gai som är en smakrik soppa gjord på kokosmjölk, kyckling, svamp och annat gotteligott. Den kan man servera med nudlar eller ris, eller för den som vill med bara ett gott bröd till. Jag väljer att göra min Tom Kah Gai lite krämigare i konsistensen genom att skippa vattnet, detta gör att jag får mer av en gryta än en soppa. Sedan serverar jag ris till!
TOM KAH GAI, 4 PORT
INGREDIENSER
500 g kycklingfilé
150 g färska champinjoner
3 st citrongräs (endast den vita delen)
1 st röd chili
2 st salladslökar eller 1 porjulök
8 dl hönsbuljong
8 dl kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
5 st limeblad
2 msk fisksås
0.5 dl färskpressad limesaft (1–2 lime)
1 kruka koriander
150 g färska champinjoner
3 st citrongräs (endast den vita delen)
1 st röd chili
2 st salladslökar eller 1 porjulök
8 dl hönsbuljong
8 dl kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
5 st limeblad
2 msk fisksås
0.5 dl färskpressad limesaft (1–2 lime)
1 kruka koriander
GÖR SÅ HÄR
1. Skär kycklingen i strimlor. Dela
champinjonerna. Krossa citrongräsen och strimla dem tunt. Kärna ur chilin och
skär den i tunna skivor. Skiva salladslöken.
2. Blanda buljong
och kokosmjölk i en stor kastrull.
3. Tillsätt
ingefära, citrongräs, limeblad och chili.
4. Koka upp och
låt soppan sjuda i ca 15 minuter.
5. Lägg ner
kycklingen i soppan och sjud tills den är genomkokt, i ca 5 minuter. Tillsätt
champinjoner och låt sjuda i ytterligare någon minut.
6. Blanda i
fisksås och limesaft.
7. Hacka den
färska koriandern.
8. Strö
salladslök och koriander över soppan och servera direkt med ris eller nudlar.
Trevlig kväll!
♥
1 kommentar:
Tach för kannonbra tips
Skicka en kommentar