fredag 19 oktober 2012

KANTARELLMACKA & FAVORITTIDNING


Tänkte dra till med ett litet tips såhär på fredagskvällen! Vem vill inte ligga inne och kura under en varm filt, med tända ljus när det är mörkt och kallt ute? Obligatoriskt vid höstmys är en riktigt bra tidning, en kopp te och en bit god choklad. Många är säkert redan bekanta med tidningen jag ska tips om, men för er som inte är det, vill jag bara tala om att Elle Mat & Vin är ett fantastiskt bra magasin som ger maaassor av inspiration till både vardags- och helgmiddagar. Bilderna i tidningen är härligt glossiga och färgglada, nästan som ett modemagasin fast med mat istället. Tidningen innehåller också mycket köptips för köket, vilket uppskattas. Så som förkläden, vackert porslin och keramik etc. etc. Jag väntar på att det ska komma ett riktigt bra erbjudande på tidningen för då kommer jag pronto att starta en prenumeration!


Fina framsidor och mumsiga recept är två ledord
 
 
 
Skålarna kommer så småningom vara fyllda till bredden med julgodis!
 
 
 

Något annat jag vill påminna er om är att verkligen se till att använda all härlig svamp som nu finns att tillgå. Jag skulle gissa att det är svårt att få tag i gula kantareller ute i skogen idag, men kanske har ni precis som jag frusit in ex antal påsar? Om inte finns alltid mataffärerna, där man bekvämt kan gå och plocka åt sig en påse kantareller, som dessutom ofta är färdigrensade och klara. Kantarellerna kan man använda iprincip i vilken maträtt som helst, men idag kommer jag att tips om min gooooda "italienska" svampmacka. Brödet har jag naturligtvis bakat själv :)

 
 
 
 
 Ett stycke gott bröd (gärna det HÄR)
Smaksatt cremé fraiche (skånemejeriers Soltorkadtomat & feta är bäst)
Smakrik ost (vanlig i bit som man hyvlar)
Eventuellt vitlökssalami
Riven parmesan
Färsk timjan
 Kantareller
 
Stek kantarellerna i rikligt med smör, smaksätt med salt och vitpeppar. Skär upp bröd och bred på den smaksatta cremé fraichen. Snåla inte! Lägg på ostskivor (och om man vill någon bit vitlökssalami). Lägg på myyyycket svamp. Avsluta med riven parmesan och timjan. Sist men inte minst: Njut!
 
 

Trevlig fredagskväll!



 
 
 

Inga kommentarer: