måndag 6 maj 2013

Fetaostöverbakad lax med persiljesås




Lax med fetaosttäcke, 4 port

500 gram laxfilé
100 gram fetaost
100 gram philadelphia naturell
färsk bailika
rivet citronskal
salt & peppar

Blanda smulad fetaost, philadelphiaost, hackad basilika och rivet citronskal
i en skål. Salta och peppra.
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Bred fetaostkräm på varje laxbit.
Gratinera i ugn på 200 grader i ca 12 minuter.  

Persiljesås, 4 port

2 dl grädde
2 dl mjölk
100 gram philadelphia naurell
färk persilja
1 grönsaksbuljongtärning
salt, svartpeppar, vitpeppar

Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt philadelphiaosten. Låt puttra några minuter. 
Smaka av med buljongtärning, salt, peppar och persilja.
Red eventuellt av såsen med maizena eller mjöl. 

Servera laxen och såsen med ris och en sallad.


Inga kommentarer: