måndag 6 maj 2013

Godaste Laxgrytan






Laxgryta med timjan, vittvin & senap

Receptet är för fyra port.
500 gram Laxfilé
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 dl vittvin alt. matlagningsvin
2 dl grädde
2 dl cremé fraiche
1-2 msk dijonsenap
Salt & peppar
Färsk timjan

Hacka lök och vitlök. Stek i smör eller olja i en stekpanna tills den mjuknat något. 
Häll ner vinet i pannan och låt puttra i ca 5 minuter tills den reducerat lite.
Tillsätt grädden och cremé fraichen. Låt puttra en stund, red eventuellt av med
maizena eller mjöl. 
Smaka av med senap, salt, peppar och timjan. 
Dela laxen i lagom stora munsbitar. Lägg ned i grytan och låt puttra ett par
minuter tills de är genomfärdiga. 

Servera grytan med ris och en stor god sallad.




Inga kommentarer: