måndag 22 oktober 2012

LJUMMEN KYCKLINGSALLAD



500 g Kycklingfilé
1 Avokado
1 Påse Blandsallad
1 liten burk majskorn
Cocktailtomater
Purjolök
Soltorkade tomater
1 Stor morot
Fetaost
800 g Delikatesspotatis (t.ex. ICAs)
 
Vinegrette:
0,5 dl Olja
en skvätt vatten
1 tsk Salt
1 krm Peppar
1 tsk Dijonsenap
 
1. Koka potatisen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
2. Hacka grönsakerna i lagom stora bitar, jag föredrar av hyvla moroten med skalaren.
3. Dela kycklingen i tärningar och stek gyllenbrun. Krydda med din favoritkrydda
(min är The Spice Tree:s kycklingkrydda).
4. Rör ihop vinegretten i en skål eller i en handshaker.
5. Dela potatisen i skivor eller bitar och lägg i en stor, vacker skål. Lägg över salladen. Häll på vinegretten, blanda runt. Toppa med grönsaker, kyckling och smulad fetaost.

 Servera med en god kall sås, t.ex. Skånemejeriers Cremé fraiche Soltorkadtomat & fetaost.
 
 
Trevlig måndagkväll!
 
 


Inga kommentarer: