söndag 21 oktober 2012

TACOPAJ & SOLSIDAN



 
Ikväll blev det en smaskig tacopaj till kvällmat. Jag använde mig av ett recept från Skånemejerier. Enkelt, gott och perfekt att ta med en bit i matlådan imorgon!


 
 
300 g Gratäng Cremé Peppar
250 g smördeg
1 gullök
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl majs
tomatpuré
1 msk spiskummin
2 dl mjölk
3 ägg
6 cocktailtomater
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 g. Tina smördegen.
2. Bryn köttfärsen. Finhacka löken och tillsätt denna. Lägg i tomatpuré och en skvätt vatten. Lägg i majs och smaksätt med spiskummin och salt.
3. Blanda gratäng cremé, ägg och mjölk. Kavla ut smördegen tunt och tryck ut i en pajform. Häll på färsen, gratäng cremé-blandningen och toppa med halverade cocktailtomater.
4. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
 
Servera med en god sallad, nacochips och guacamole.
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att slå sig ned i soffan med gott samvete (har påtat i trädgården och gått två långa promenader med hunden). Ikväll är det både Solsidan och Hellenius hörna på tv, och detta kan man ju bara inte missa! Dock måste jag erkänna att jag är ett uns besviken på de två första avsitten av nya säsongen av Solsidan. Men håller tummarna att det blir bättre och lika roligt som de tidigare två säsongerna. Till soffan tar jag med mig en skål fylld med smågodis. Mmm! Äter bara godsaker en dag i veckan, vilket ofta är söndagarna, så det gäller att komma på vad man är sugen på ;) Idag var det smågodis från bästa Hemmakväll. Namnam!
 
 
Njut kvällen! 
 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Har precis lagat tacopajen, hela familjen tyckte att den var mycket god. Det var ett väl tilltaget recept så det blir till lunch imorgon.
Matglad