I sommras besökte jag det Olof Victors för första gången. Utan tvekan är detta det bästa bageri jag någonsin varit på. Jag shoppade loss på ett galet gott ljust surdegsbröd, en stor påse med gourmet musli, kardemummaskorpor och världens tunnaste, krispigaste och godaste knäckebröd. Jag smakade dock aldrig deras morotskaka men jag kan tala om att den såg heeeelt galet god ut! Därför är det faktiskt dags att göra en ny tripp nedåt i Skåne för ännu ett besök på Olof Victors (tur att det är ganska nära). Nästa torsdag är det jag som far ner med hund och mamma för långpromenad längs stranden och goood fika. Och då ska det så klart bunkras upp med en en massa knäcke och musli och te och marmelad och småkakor och skorpor m.m. Mums!
Jag blev faktiskt så galet förtjust i stället att jag även shoppade boken Passionerat hantverk på Olof Victors av bästa bagaren Jan Hedh. Jag har däremot inte bakat något från boken ännu, men har njutit av de fina bilderna.Tyvärr var en del av recepten liiite "juxiga" och kanske mer anpassade för storbak, t.ex. surdegsbröden som har en start på kaliforniska jumbo russin.. jag kommer dock med all säkerhet att testa deras morotskaka som de är kända för. Titta bara så smarrig den ser ut..
Njut nu tisdagskvällen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar